Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Arnhem (vrijdag)

Arnhem (vrijdag)

1 mei 2015

Hella gaat in deze aflevering de straat op om geloof, hoop en liefde uit te delen. Herman is vandaag op stap met Arnold Heertje. Nederlands bekendste econoom heeft voor en na de oorlog in Arnhem gewoond, maar moest in de oorlogsjaren onderduiken. Heertje vertelt openhartig over zijn onderduikervaringen. Als negenjarig jongetje uit een Joods liberaal gezin was hij behoorlijk onder de indruk van het geloof van het gereformeerde gezin waar hij terecht kwam. Hij overwoog zelfs dominee te worden. 'Ik zou een zeer goede dominee geweest zijn', zegt hij. 'Maar tot op zekere hoogte, want ik zou erachter zijn gekomen dat ik mijn achtergrond zou hebben verloochent op die manier. Dat kon niet samen. Ik ben en blijf een Jood.'

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's