Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Arnhem (donderdag)

Arnhem (donderdag)

30 april 2015

Aan de Arnhemse Rijnkade ligt vrijwel elk weekend het grote schip van stichting 'De Zonnebloem' aangemeerd. En bijna elke maandag stappen er 60 mensen met een beperking en evenzoveel enthousiaste vrijwilligers aan boord voor een bijzondere vakantie. Jacquo Theunisse is de schipper. Hij maakte een aantal jaren geleden bewust de keuze te switchen van vrachtvaart naar de Zonnebloem. Hij vindt het mooi werk om de mensen die het minder hebben een leuke tijd te geven. Ook ontmoet Herman aan boord Mieke Kroes, een vrijwilliger die al voor de 42e keer mee gaat met het schip van de Zonnebloem. Waarom? Dat is moeilijk uit te leggen. 'Eigenlijk moet je dat echt zelf ervaren: het contact met de mensen, de tijd die je hebt om er voor mensen te zijn. Het is geweldig om te doen.'

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's