Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Arnhem (woensdag)

Arnhem (woensdag)

29 april 2015

Wie aan Arnhem denkt, denkt ook aan de blauwe bussen met lijnen: de trolleys. Arnhem is de enige stad in Nederland waar een uitgebreid trolleybussen-netwerk te vinden is. Mirjam wil er meer van weten, en bezoekt rasechte Arnhemmer Benny Aalbers. Hij was 40 jaar buschauffeur en is hopeloos verliefd op alles wat trolley heet. Hij heeft zelfs een museum ingericht, waar Mirjam uiteraard een kijkje neemt. Verder in deze uitzending Rose Mary, een jonge vrolijke danseres. Ze vertelt dat ze door te dansen haar blijdschap en dankbaarheid uit. Die blijdschap wil ze graag overbrengen aan de jonge kinderen die ze lesgeeft in een Arnhemse dansschool. Herman is op stap met de Geloof, Hoop en Liefde-letters, en ontmoet gewone Arnhemmers met een bijzonder verhaal.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's