Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Arnhem (dinsdag)

Arnhem (dinsdag)

28 april 2015

'Open het Dorp!' was de naam van de allereerste geldinzamelingsactie op televisie in 1962. Meer dan 12 miljoen gulden brachten de kijkers bij elkaar om een dorpsgemeenschap voor gehandicapten te openen in Arnhem. De spastische Mary Tebbens was dolenthousiast toen ze Mies Bouwman tijdens de actie op televisie zag. 'Ik wist: dat is mijn plek, daar wil ik wonen! En het lukte ook nog,' vertelt Mary aan Hella, die haar opzoekt. Hella ontdekt zelf hoe zelfstandig Mary in het Dorp kan leven, ondanks haar handicap. Herman ontmoet Gerard Stegeman, een veelzijdige man. Hij schreef in ruim vijf jaar tijd de vier evangeliën over. Een 'moderne monnik' noemt hij zichzelf. Herman gaat met Gerard op stap om het monnikenwerk te laten inbinden. En hij praat met Gerard over de manier waarop hij Jezus heeft leren kennen.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's