Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Tilburg (dinsdag)

Tilburg (dinsdag)

21 april 2015

Tilburg houdt wel van een beetje tegendraads. Een goed voorbeeld daarvan is pater Poels. Broodpater Poels is beroemd in Tilburg en daarbuiten. Hij is dik in de 80 maar nog steeds fietst hij elke nacht door Tilburg om tassen met brood rond te brengen bij armlastige Tilburgers. Hella ontmoet hem thuis terwijl hij het brood sorteert voor de volgende nacht. Voor Tilburgers is hij een groot voorbeeld. Op het initiatief van pater Poels is in Tilburg bijvoorbeeld De Pollepel ontstaan: een restaurant voor mensen met een klein budget. Alleen De Pollepel wordt met sluiten bedreigd door een tekort aan subsidie. Hella gaat de straat op om actie te voeren! Herman ontmoet 'De klokkenluider van Tilburg': pastoor Schilder die door zijn tegendraadse acties menigmaal het landelijke nieuws haalde.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's