Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Tilburg (maandag)

Tilburg (maandag)

20 april 2015

In Tilburg vind je door de stad verspreid allerlei vrolijk gekleurde bankjes staan. Het idee erachter is dat mensen van verschillende achtergronden elkaar op zo'n bankje ontmoeten en in gesprek gaan. Herman ontmoet een van de initiatiefneemsters van 'de benkskes' van Tilburg: Saskia Bodelier. En hij gaat de benkskes uittesten: zijn de Tilburgers bereid tot een goed gesprek? Ook Mirjam ontmoet mensen van verschillende achtergronden die het gesprek opzoeken. De katholieke Thea, moslima Halima en Mirjam worden uitgenodigd door de joodse Marlien voor een maaltijd in de synagoge. Drie geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen, is het gezegde. Of kan het ook anders?

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's