Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Enschede (dinsdag)

Enschede (dinsdag)

31 maart 2015

Op 13 mei 2000 veranderde het leven van Hadassa Meijer radicaal. Haar huis stond in Roombeek en werd door de vuurwerkramp volledig weggevaagd. De ramp heeft grote impact gehad op de hele stad. Hella gaat met Hadassa terug naar de plek van de ramp. Ook bezoekt Hella het door Hadassa opgezette Huis van Verhalen, waar in grote kasten honderden epistels over de ramp zijn opgeborgen. Hadassa heeft veel verloren door de ramp, maar ze zegt: "Ik ben nooit boos geweest op God dat dit is gebeurd. Het heeft me wel aan het denken gezet: waar zit mijn gevoel van veiligheid in? Zit het in een huis, kleding en een bank? Wellicht. Maar misschien zit het wel in vertrouwen op God.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's