Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Goeree-Overflakkee (vrijdag)

Goeree-Overflakkee (vrijdag)

6 maart 2015

In het hart van het eiland Goeree-Overflakkee liggen de roots van cabaretier Richard Groenendijk. Herman ontmoet de grappenmaker met serieuze ondertoon op voor hem belangrijke plekken. Voor Richard is het heerlijk wonen in Goedereede: "Het is een prachtig dorpje, pittoresk. Het heerlijke vind ik toch de plek, de afzondering. Ik woon heerlijk dichtbij het strand. De rust is heerlijk. Ik kan altijd bij de buren aankloppen, al is het midden in de nacht." Hoewel het voor Richard niet altijd eenvoudig is geweest als buitenbeentje in een gesloten gemeenschap, hij woont er nog altijd graag en oordeelt hij niet over zijn eilandgenoten. "Eigenlijk vind ik 'het geloof' heel mooi. Ik zou het graag willen ervaren. Dat rotsvaste vertrouwen wat mensen hebben 'dat het goed komt' of 'dat er leven is na de dood', wat moet dat een rust geven!

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen