Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Nijkerk (donderdag)

Nijkerk (donderdag)

29 januari 2015

De Arkemheense polder bij Nijkerk is een van de oudste polders van Nederland. Kunstenaar Harm Visser woont er vlakbij en haalt er zijn inspiratie vandaan voor de kunst die hij maakt. Meestal zijn dat schilderijen en tekeningen. Maar onlangs heeft hij een grote kubus gemaakt die hij in de polder wil plaatsen. Herman tilt een handje mee. Ook staat in de polder het beroemde stoomgemaal Hertog Reijnout dat er 100 jaar voor heeft gezorgd dat de polder niet onder water kwam te staan. Nog steeds worden er op hoogtijdagen de twee buitenschepraderen in werking gezet. Laat het nou net zo'n hoogtijdag zijn. Herman krijgt een stoomcursus.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's