Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Nijkerk (dinsdag)

Nijkerk (dinsdag)

27 januari 2015

Nijkerk is een kleine stad, maar groot in het aantal kerken. De toren van de Hervormde Kerk van Nijkerk is zelfs de mooiste van Nederland! Maar hoe komt Nijkerk aan die mooie toren? Ooit woonden er veel Joden in Nijkerk die rijk waren geworden door de tabaksteelt. Een rijke Joodse familie schonk een som geld aan de kerk voor de bouw van de toren. En daardoor werd hij zo mooi. In de oorlog verdwenen de Joden uit Nijkerk door de naziterreur. Louk de Liever kwam terug en is de laatst overgebleven Jood van Nijkerk in Nederland. Aan Mirjam vertelt hij zijn bijzondere verhaal. Kefah ontmoet dominee Henk Vreekamp. Hij is op zoek naar de wortels van het christelijk geloof. En die wortels liggen in het jodendom en het heidendom. Henk neemt Kefah mee naar twee voor hem heilige plaatsen waar het christendom in Nijkerk, maar ook bij hemzelf, wortelde.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's