Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Nijkerk (maandag)

Nijkerk (maandag)

26 januari 2015

In Nijkerk is het op maandag 'boerenmaandag'. Eeuwenlang was het op maandagochtend in Nijkerk een drukte van belang. Er was een veemarkt met soms wel een paar honderd koeien. De veemarkt is verdwenen maar boerenmaandag niet. Twaalf boeren blijven moedig standhouden. Elke maandagochtend komen ze samen in het café om het laatste nieuws door te nemen en een borreltje te drinken. Kefah zoekt de boeren op. Maar eerst gaat hij met Ulbo op stap. Ulbo van der Horst bezoekt met zijn SRV-wagen heel Nijkerk. Sterker nog: al 78 jaar rijdt er een Van der Horst door Nijkerk. Ulbo verkoopt van alles in zijn rijdende supermarktje. En gratis en voor niks let Ulbo bovendien nog een beetje op of het goed gaat met zijn klanten. Als ze niet opendoen wanneer hij aanbelt, gaat hij op onderzoek uit.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's