Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Haarlem (vrijdag)

Haarlem (vrijdag)

20 december 2014

Hakim Traidia (1956) is bij het publiek bekend als mimespeler uit Sesamstraat als komische noot en straatartiest bij Vals Plat. Hakim is vader van drie kinderen, twee volwassenen en een jonger zoontje van 9 jaar oud. Vandaag laat Hakim 'zijn' Haarlem zien aan Kefah. De mimespeler werd geboren in Algerije maar kwam voor de liefde naar Nederland. Hij kwam met niets naar Nederland en sliep zelfs op het centraal station in Haarlem. Maar Hakim vond dit niet erg, het was avontuurlijk én romantisch. Hakim werd verliefd op Haarlem en heeft de stad nooit verlaten. Het station is tot op de dag van vandaag zijn favoriete plek, "ik vind het een prachtige plek die nooit verveelt. Mensen komen, mensen gaan. Het is een metafoor voor het leven. Mijn vader zei altijd 'het leven bestaat uit ontmoetingen en afscheid nemen.'" Vanmiddag is Hakim te zien in de uitzending van Geloof & 'n Hoop Liefde om 17.10 bij NPO 2. 

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's