Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Doorn (donderdag)

Doorn (donderdag)

11 december 2014

Marja Mostert zet zich in voor de historische moestuin van Stichting Bartiméus. Deze organisatie zet zich in voor slechtzienden en wil de kwaliteit van leven voor deze mensen verbeteren. Marja ontwikkelde de moestuin en biedt daarmee een leerplek voor de, vaak meervoudig gehandicapte, bewoners van stichting Bartiméus. Het AZC in Leersum heeft al lange tijd effect op Doorn. Verschillende kerken zijn actief in het helpen van vluchtelingen. Een van de vluchtelingen is Abdulai Sesay, die samen met zijn broer moest vluchten vanwege zijn geloof. Hij heeft alles achter moeten laten, maar heeft in Nederland altijd hard gewerkt voor een goed bestaan. Inmiddels heeft hij in Doorn een huis gekregen. Hoog tijd om met Herman wat spullen voor de inrichting te halen.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's