Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Dokkum (donderdag)

Dokkum (donderdag)

27 november 2014

Dokkumer Ype de Jong draagt zorg voor aarde en milieu. Hij is een opvallende verschijning in Dokkum en haalt al ruim dertig jaar op zijn tractor vrijwillig het oudpapier op in deze prachtige binnenstad. Wat drijft Ype om dit te doen? Rob Roukema, een door de wol geverfde kunstenaar, maakt met veel passie kunst. Deze kunst heeft altijd een link met de bijbel en zijn liefde voor Jezus schuift hij niet onder stoelen of banken. Hoe is zijn liefde ontstaan en wat heeft dit te maken met de kinderbijbel? In Geloof &'n Hoop Liefde zoeken Herman Wegter, Mirjam Bouwman en Kefah Allush naar karakteristieke dorpsverhalen en tradities in Nederlandse dorpen en steden. Deze week zijn zij op bezoek in Dokkum.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's