Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Apeldoorn (vrijdag)

Apeldoorn (vrijdag)

22 november 2014

Vandaag struint Joop Braakhekke samen met Kefah rond op het terrein van het oude Loo. Langs de paardenstallen, de Oranjerie en de veldvijver waar de Koninklijke familie vroeger baadde. Joop vertelt Kefah meer over zijn jeugd en over de momenten dat hij hier als kind al rondstruinde. Ze vervolgen hun 'reis' naar het ouderlijk huis van Joop en natuurlijk Theater Orpheus. Het theater is in de loop der jaren veranderd en biedt tegenwoordig ook ruimte aan congressen. Joop neemt Kefah mee naar het restaurant waar hij vroeger werkte. Waarom koos Joop voor een baan in het theater? Uiteindelijk begon Joop zijn eigen restaurant, 'Le Philosophe'. Op welke manier is dit restaurant bepalend geweest voor zijn leven?

Thema's