Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Apeldoorn (donderdag)

Apeldoorn (donderdag)

21 november 2014

“Wat begonnen is als een prachtige dag, is geëindigd in een vreselijk drama.” De woorden van toenmalig Koningin Beatrix, staan nog velen in het geheugen gegrift. De aanslag op Koninginnedag is inmiddels vijf jaar geleden. Vandaag staat Geloof & ’n Hoop Liefde stil bij deze zwarte dag uit de geschiedenis. Hoe hebben Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel en hulpverlener Evert-Jan Pen deze dag beleefd en hoe kijken zij naar de dader? Hoe heeft Isora Bouthisma Leal de tragedie ervaren als slachtoffer? Wat is haar reactie als zij onverwacht haar 'reddende engel' na vijf jaar weer ontmoet? Ook dominee Rob Visser vertelt hoe hij als dominee naar de dader keek en hoe hij er in zijn gemeente mee omgegaan is destijds. Herman gaat met Rob naar de kerk waar ze een kaarsje aansteken voor de slachtoffers van de ramp. Verdient de dader ook een kaarsje? Rob Visser heeft er een uitgesproken mening over.

Thema's