Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Apeldoorn (woensdag)

Apeldoorn (woensdag)

20 november 2014

David en Jolien Hornbeck runnen samen een overdekt skatecircuit Real-X. Ze begeleiden jongeren en proberen hen hiermee een duwtje de goede richting te geven. Dit doen zij door hen een thuisgevoel en verantwoordelijkheid te bieden. David geeft de jongeren skate-les en ook Herman moet vandaag aan de bak. Eén woensdag per maand wordt de kerk door Plonia ten Voorde omgetoverd tot een echte kapsalon. Plonia heeft hart voor dak-en-thuislozen en gelooft dat ieder mens mooi is. Daarom wil ze deze mensen weer ‘tevoorschijn knippen’. Samen met Mirjam richt Plonia de mobiele kapsalon in. De daklozen gaan eerst eten en kunnen daarna geknipt en geschoren worden en sommigen van hen ontvangen ook nog een pedicurebehandeling. 

Thema's