Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Terneuzen (vrijdag)

Terneuzen (vrijdag)

8 november 2014

Herman Wegter, Mirjam Bouwman en Kefah Allush zoeken naar karakteristieke dorpsverhalen en tradities in Nederlandse dorpen en steden. Vandaag sluit Kefah de week af samen Ad Verbrugge (1967), filosoof en kritisch volger van de moderne tijd. Verbrugge is schrijver van de boeken 'Tijd van onbehagen' en 'Staat van verwarring: het offer van de liefde', politiek-activist en oprichter van BON (Beter Onderwijs Nederland). Tevens is hij hoofddocent aan het VU en presentator van het programma 'Het filosofisch kwintet'. Kefah's rode auto rijdt door het Zeeuwse boerenlandschap, wijds en verlaten. Samen met Ad is hij onderweg naar Terneuzen: Ad's geboortegrond. Uiteraard is ook het filosoferen tijdens deze autorit onvermijdelijk. Maar wat is de oorsprong van zijn filosofisch gedachtegoed? Terneuzen? Zijn Christelijke achtergrond? Ad zal Kefah 'zijn' Terneuzen laten zien en neemt in deze plaats ook afscheid van zijn ouderlijk huis.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's