Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Terneuzen (donderdag)

Terneuzen (donderdag)

7 november 2014

In Zeeland is de ontpoldering een uiterst gevoelig onderwerp, door de verschillende belangen van mens en natuur. Ecoloog Wannes Castelijns, werkzaam bij het Zeeuws Landschap, vertelt aan Herman wat het belang van de natuur is voor de Schelde en Magda de Feijter van Red onze Polder belichaamt de Zeeuwse ziel: geen vierkante meter mag worden prijsgegeven aan het zoute water. Twee verhalen waarin de beide kanten van de medaille zichtbaar worden. Geert Dijkhuis is ervan overtuigd dat een bolbliksem voor zoveel energie kan zorgen, dat het de energievoorziening van de toekomst kan worden. De onderzoeker knokt al jaren voor zijn theorie.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's