Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Terneuzen (woensdag)

Terneuzen (woensdag)

6 november 2014

Mirjam is in Terneuzen waar momenteel flink wordt geklust. Met stichting Bron van Hoop bieden Frank van Veen en Addy Steendijk een plek aan moeders en kinderen, door hen onderdak te bieden en hulp bij de opvoeding. Frank heeft vanuit zijn directe omgeving meegemaakt hoe het is als ouders niet voor hun kinderen te kunnen zorgen. Vanuit deze motivatie zet hij zich nu in voor Bron van Hoop. Eugene is coördinator en oprichter van de meubelhal in Terneuzen, een winkel van het Leger des Heils. Bij de opening van de winkel kwam de Nigeriaanse Maria binnenlopen. Maria verbleef al zes jaar illegaal in Nederland, maar Eugene en zijn vrouw lieten het daar niet bij zitten. Eugene vertelt aan Herman over de wijze waarop zij Maria hebben geholpen met haar verblijf in Nederland en hoe ze haar kennis hebben laten maken met de Nederlandse cultuur. De hulp die Eugene aan Maria heeft gegeven, ziet hij als ‘leiding van Boven’. Herman gaat op pad met de straatvraag ‘Gelooft u in leiding van boven?’.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's