Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Terneuzen (dinsdag)

Terneuzen (dinsdag)

5 november 2014

Corné van Ginneken is werkzaam als loods in de haven. Hij begeleidt de schepen van vaak meer dan 80 meter lang, naar hun ligplaats in de haven of juist naar open zee. Een beroep waarbij je altijd nauwkeurig en oplettend moet zijn, want je kunt zomaar een verkeerde beslissing maken. Herman ontmoet ook zijn zoon Jos van Ginneken. Met achttien jaar is Jos één van de jongste raadsleden van Nederland, waar hij het CDA vertegenwoordigt. De ambitieuze student bezoekt zijn doelgroepen persoonlijk en staat midden in de maatschappij door zijn vrijwilligerswerk bij het Leger des Heils. De havenevangelist Guus Peters bezoekt sinds 1992 de zeelieden in de havens van Gent, Antwerpen en Terneuzen, om hen in de eerste plaats te vertellen dat Jezus hun vriend wil zijn. Mirjam gaat met Guus in gesprek over zijn rotsvaste vertrouwen in God. Hoewel dit niet vanzelfsprekend gaat, Guus leidt aan chronische leukemie. 

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's