Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Terneuzen (maandag)

Terneuzen (maandag)

4 november 2014

'God of de Duivel de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het laatste oordeel!', de legende ‘De vliegende Hollander’ behoort inmiddels tot het handelskenmerk van Terneuzen. De katholieke Willy de Meijer kruipt regelmatig in de huid van Kapitein van der Decken. Hij vertelt Herman meer over de legende en hoe hij deze combineert met zijn geloof. In de legende wordt de kapitein door God gestraft omdat hij op zondag uitvoer. De straatvraag van vandaag luidt: ‘Hoe ziet u God? Straffend of Liefde?’. John Tollenaar voelt zich thuis in de Gereformeerde gemeente. Hij heeft de roeping om dominee worden, maar de weg ernaar toe blijkt er één van een lange adem. Mirjam bezoekt Cees van den Broek. Deze Zeeuw vaart zijn eigen koers, niet alleen als schipper maar ook in zijn geloofsleven. De schipper is gelovig opgevoed, maar niet aan één kerkgenootschap gebonden. Voor hem is de kerk niet het belangrijkste van het geloof, voor Cees is het geloof meer dan dat. 

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's