Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Amsterdam-West (donderdag)

Amsterdam-West (donderdag)

31 oktober 2014

Geloof &'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Amsterdam-West. Dick Keijzer verdiept zich in het werk van architect Pierre Cuypers en de manier waarop de architect zijn stempel op Amsterdam heeft gedrukt. Keijzer vertelt meer over wat hij aan het werk van Cuypers waardeert, hoe de architect vroeger dacht en bovenal hoe belangrijk geloof voor Cuypers was. Met een spiegel in haar handen vraagt Mirjam aan de Amsterdamse straatpassanten 'wat bepaalt je identiteit?'. Aan de voet van de Westertoren vind je met regelmaat Theo Bakker. De ras-Amsterdamse stadsschilder schildert graag 'de dingen' van Amsterdam en vertelt meer over zijn relatie met God. Bas van der Graaf is dominee in de Jeruzalem-kerk en geraakt door de opdracht van Jezus om mensen tot zijn leerlingen te maken. Welke vragen leven er in Amsterdam en hoe gaat Bas hiermee om?

Thema's