Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Amsterdam-West (dinsdag)

Amsterdam-West (dinsdag)

29 oktober 2014

Geloof &'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Amsterdam-West. De Ten Kate Markt bruist van het Amsterdamse leven, vol verhalen en de gezonde Amsterdamse competitie. Mirjam Bouwman ontmoet twee ras-Amsterdamse marktkooplieden; Tinus en Martin Kelch. Geven zij dit ambachtelijke beroep nog door aan een derde generatie? De Ten Kate Markt dankt zijn naam aan Jan Jacob Lodewijk ten Kate (1819), die vooral beroemd werd door zijn gedicht 'De Schepping'. Hierin probeert hij Bijbelse standpunten in overeenstemming te brengen met de wetenschap. Zijn gedicht hield de gemoederen flink bezig. Herman ontmoet Emanuel Rutten, die zich als filosoof bezighoudt met hetzelfde vraagstuk. Op welke manier combineert hij geloof en de wetenschap? Zwanine Siedenburg heeft een passie voor dak- en thuislozen en laat zich inspireren door hun echt- en eerlijkheid. Het is haar missie om de gewone maatschappij te verbinden met geloven: "Hier haal ik mijn voeding uit."

Thema's