Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Amsterdam-West (maandag)

Amsterdam-West (maandag)

28 oktober 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Amsterdam-West. Op het moment dat studente geneeskunde Daniëlle Roorda voor haar studie in het buitenland verbleef, werd ze gebeld door een vriendin uit Nederland. De studente in Nederland hield zich voor haar scriptie bezig met uitgeprocedeerde asielzoekers en vroeg: "Daniëlle, het wordt hier ontruimd. Heb jij enig idee waar deze mensen zouden kunnen verblijven?" Daniëlle twijfelde geen moment, dit was voor haar de kans om uiting te geven aan haar geloof. Vandaag gaat Daniëlle samen met Herman Wegter op tour door Amsterdam-West en laat ze zien hoe deze keuze haar leven heeft beïnvloed en hoe zij vluchtelingen in de Vluchtkerk weer hoop en waardering biedt. Volgens pionier Margrietha Reinders sluit de kerk als instituut niet aan bij de realiteit van de straat. Lukt het Margrietha om de mensen in Amsterdam-West, aan de 'rand' van het geloof, te bereiken met het verhaal van Jezus?

Thema's