Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Rotterdam-Delfshaven (donderdag)

Rotterdam-Delfshaven (donderdag)

24 oktober 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Rotterdam-Delfshaven. 95% van de inwoners in Spangen is niet van Nederlandse afkomst. Daarom gaan we vandaag op zoek naar het geloof in deze wijk. We volgen Nico van Splunter die actief is bij Geloven in Spangen. Ze hebben daar elke dag een activiteit voor de inwoners. Maar vandaag wordt Nico en zijn buurt verrast door hun Turkse buurtbewoners. Aan het eind van de ramadan maken de bewoners een Iftarmaaltijd voor hen klaar en na zonsondergang komt de buurt samen op het plein om lekker met elkaar te eten. Leonilde Duarte is het stadsgezicht van vandaag. Ze is een echte Spangenaar die hart heeft voor de wijk en de bewoners, ongeacht hun achtergrond. Iedereen is welkom bij haar Huiskamer van Spangen, een initiatief waar allerlei belangengroepen bij betrokken zijn. Vandaag wacht Leonilde een verrassing. Herman heeft een bijzondere ontmoeting in een moskee met dominee Martijn van Laar van de Pelgrimsvaderskerk en zijn moslimvrienden. Martijn en zijn vrienden vinden het belangrijk dat beide religies begrip voor elkaar weten op te brengen en gaan daarom vaak in gesprek en dat is heel uniek in deze tijd.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen