Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Rotterdam-Delfshaven (dinsdag)

Rotterdam-Delfshaven (dinsdag)

22 oktober 2014

Geloof &'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Rotterdam-Delfshaven. Dominee Piet de Jong is een van de voorgangers van de Pelgrimsvaderkerk en ziet de kerk als haven. Piet wil het ouderwetse begrip 'pelgrim' nieuw leven inblazen. "We zijn allemaal onderweg, komen thuis en gaan weer verder." We ontmoeten hem bij de oude Pelgrimsvaderskerk. Vanuit hier vertrokken de oorspronkelijke Pelgrimsvaders voor hun lange tocht naar Amerika, maar niet voordat ze de nacht voor hun vertrek biddend in de kerk hadden doorgebracht. Ook ontmoet Herman de eigenaar van hotel New York Daan van der Have die hem rondleidt in zijn markante hotel, het vroegere vertrekpunt van veel gelukzoekers richting Amerika. Ons stadsgezicht van vandaag is schrijfster Gea Gort, een echt Rotterdamse. Ze schrijft een boek over inspirerende Rotterdammers die zich inzetten voor God en Zijn werk in de stad. Voor de zoektocht naar deze verhalen gebruikt Gea haar boot. Vandaag gaat ze naar Faouzi, die kansarme jongeren helpt in zijn restaurant. Maar voordat ze naar hem toe vaart, krijgt de boot eerst een nieuwe naam.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen