Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Rotterdam-Delfshaven (maandag)

Rotterdam-Delfshaven (maandag)

21 oktober 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Rotterdam-Delfshaven. Wat doe je als alles tegenzit? De Rotterdammers weten het wel: doorgaan. Zij zijn van nature mouwopstropers. Carola Schouten, kamerlid voor de Christen Unie is zo'n vrouw. Carola woont als alleenstaande moeder in de wijk Delfshaven. Ze weet wat het is om door te gaan wanneer dingen anders lopen in het leven. Met Herman staat ze op de Euromast en vertelt ze hoe trots ze op Rotterdam is en toont ze de mooiste plekjes van Delfshaven. Via stichting Timon is Carola actief in Delfshaven om mensen bij te staan die hulp nodig hebben. Het stadsgezicht van vandaag is Jimmy Wezer. Jimmy is een gelovige man en een gepassioneerd houtbewerker. Hij is leer-werkmeester bij De Delft, waar op de werf een historisch schip uit de 18e eeuw wordt nagebouwd en waar mensen aan het werk zijn met allerlei problemen. We volgen hem gedurende zijn werkdag, waarin zijn naastenliefde en betrokkenheid naar buiten komt tijdens het maken van een houten bank.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen