Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Leiden (vrijdag)

Leiden (vrijdag)

18 oktober 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde was deze week op bezoek in het prachtige Leiden. Deze week sluiten we de week af samen met Janneke Brinkman-Salentijn (1948). Ze groeide op in Emmeloord en was altijd al een buitenkind. Tijdens haar studie Biologie bleek ze er al gauw een groot plezier aan te beleven om precies en gedetailleerd te tekenen. Inmiddels is zij één van de bekendste illustratoren in Nederland. Janneke is getrouwd met Elco Brinkman en samen kregen zij een zoon en twee dochters. Kefah ontmoet Janneke op zaterdagochtend bij haar thuis en samen bezoeken zij de markt, waar Janneke altijd graag verse bloemen en vis koopt. In haar atelier vertelt Janneke Kefah meer over haar passie voor het schilderen en in de Pieterskerk in Leiden vertelt zij hem hoe ze het gelooft beleeft.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's