Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Hattem (woensdag)

Hattem (woensdag)

9 oktober 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Hattem. Hattem en Syrië hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken. Toch zijn er twee Hattemsers die zich los van elkaar, en beide met hun eigen motivatie, inzetten voor de inwoners van Syrië. In deze aflevering ontmoeten wij Khalid Alneis en Edward van der Kruijk. Khalid is een Syriër en kunsthandelaar, wiens familie nog in Syrië woont. Hij heeft in Hattem meerdere keren geld ingezameld voor zijn geboortedorp. Schrijver Edward heeft een aantal jaar geleden zijn baan opgezegd, omdat hij meer betrokken wilde zijn bij de maatschappij; hij was op zoek naar een doel in zijn leven. De daaropvolgende twee jaar heeft hij bij War Child gewerkt. Over zijn ervaringen heeft hij een boek geschreven: ‘Van geven word je rijk’. Dit boek gaat over zijn reizen en de hulp die in deze landen nodig is. De opbrengst van dit boek komt ten goede aan Adam, een 6-jarig Syrische vluchteling met een hersenbeschadiging. In deze aflevering geeft Edward voorlichting aan een basisschool in Hattem. Daar vertelt hij leeftijdsgenoten van Adam, waarom Adam ook hun hulp nodig heeft. 

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's