Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Hattem (maandag)

Hattem (maandag)

7 oktober 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Hattem. Hattem is in de loop der jaren door verschillende grote kunstenaars in beeld gebracht. Ieder vanuit zijn eigen oogpunt, met zijn of haar eigen verhaal. Hattem staat bekend om Anton Pieck-achtige tafereeltjes, maar ook om de bekende kunstenaar Jan Voerman. In Hattem ontmoeten we Peter Voerman, fotograaf en achterkleinzoon van Jan Voerman. Presentator Herman Wegter gaat samen met Peter op zoek naar de plekjes en vergezichten die voor zijn grootvader zo inspirerend waren. Want wat had hij bijvoorbeeld met wolken? Ook vandaag de dag is Hattem een bron van inspiratie, zoals voor de Russische schilderes Lilia Gabo. Hattem was voor haar 'liefde op het eerste gezicht'. Ze heeft een heel klein ateliertje op de stadsmuur van Hattem. De grote vraag is natuurlijk waarom Lilia het grote Sint Petersburg heeft verlaten voor het kleine dorpje Hattem.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's