Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Egmond (donderdag)

Egmond (donderdag)

3 oktober 2014

‘De boot gaat uit’ is een veel gehoorde uitdrukking in de Egmonden. De jonge schipper Werner Visser is werkzaam voor de Reddings Maatschappij (KRNM). Als kleine jongen wist hij al dat hij schipper wilde worden op een reddingsboot en inmiddels heeft hij een ware passie ontwikkeld voor de hulpverlening op zee. Herman gaat de uitdaging aan en probeert om binnen tien minuten startklaar te zijn voor een oefening op zee. Het stadsgezicht van vandaag is Klaas Wijker, een overtuigd Christen die lid is van het mannenkoor. Dirigent Klaas steekt zijn geloof niet onder stoelen of banken en heeft zijn hart verloren aan Psalm 139, ‘dat doet echt wat met me’. We maken kennis met Loek Duijs, misdienaar in de Oud-Katholieke kerk in Egmond. Samen met Mirjam bezoekt Loek de kerk en laat hij haar zien wat hij als misdienaar doet en wat dit voor hem betekent. Hoe komt het dat Loek nu misdienaar is in de kerk waar hij vroeger als kind kwam? 

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's