Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Egmond (woensdag)

Egmond (woensdag)

2 oktober 2014

In Egmond is de Oud Papier Groep een fenomeen. Tweeëndertig mannen verlenen vrijwillig deze sociale dienst en zamelen daarmee fondsen in voor het onderhoud en de renovatie van de parochie. Vrijwilligers Gerrit Zwart en Cees Verduin gaan samen met Mirjam op pad en leggen hun dagelijkse oud-papierronde af. De vierenzestigjarige Jan Ranzijn is oprichter van Stichting Santiago en heeft als doel om op een rolwaardige wijze werk te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking in de Santiago bakkerij en lunchroom. De medewerkers worden opgeleid en werken hard aan het behalen van het certificaat voor Gastvrijheid en Horecavaardigheden. Jan vertelt Herman meer over zijn passie en gedrevenheid voor deze mensen. Ze laten hem zien waar het omgaat in het leven; heel veel eenvoud en heel veel liefde. In EO Metterdaad is Carla van Weelie in Zuid-Soedan. EO Metterdaad is een onderdeel van ‘Geloof & ’n Hoop Liefde’.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's