Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Egmond (dinsdag)

Egmond (dinsdag)

1 oktober 2014

Mirjam zamelt samen met Jos Apeldoorn geld in voor de restauratie van het Adelbertusbeeld. Momenteel staat het beeld in Heiloo, maar Jos maakt zich sterk om het beeld van Adelbertus weer terug te krijgen op zijn oorspronkelijke plaats. Nico Knol was ruim vijftien jaar pastoor in de Egmonden. Toen hij op achttienjarige leeftijd in aanraking kwam met het gedachtengoed van St. Adelbert, raakte hij direct geïnspireerd door hem. Hij voelde zich vertrouwd in de voetsporen van de heilige Albertus die samen met Willibrord het evangelie kwam brengen. In de Albertusakker vertelt Nico vol bewondering aan presentator Herman Wegter over St. Adelbert en de gelijkenissen die hij ervaart tussen de heilige en hemzelf en over de invloed van St. Adelbert op de plaats Egmond. Het stadsgezicht van vandaag is de zesenzeventigjarige Adri Oud. Door zijn verleden is Adri erg gehecht aan St. Adelbert en de abdij. De Egmonder is ongeneeslijk ziek en het is zijn grote wens om de Adelbertusakker te bezoeken en de viering bij te wonen. Voor hem is dit het meest authentieke stukje van Noord-Holland.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's