Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Egmond (maandag)

Egmond (maandag)

30 september 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Egmond. Al meer dan duizend jaar is in Egmond een gemeenschap van Benedictijnse monniken te vinden. Dagelijks getuigt de rooms-katholieke leefgemeenschap in de St. Adelbertabdij van een leven met God en van de ruimte die deze manier van leven hen geeft. Jan Willem ontmoet vader-abt Gerard Mathijsen (1937) die zich laat inspireren door het Benedictijnse kloosterleven. Gerard vertelt over de manier van leven als abt, de onderlinge dienstbaarheid, het gebedsleven en het zoeken van God. Herman ontmoet Chiel Zwaanswijk. Hij is reparateur van allerheiligenbeeldjes in de winkel van de abdij. Voor de protestantse Chiel is het geen punt om de rooms-katholieke beeldjes te repareren en op te knappen, hoe komt dit? Jan Willem gaat de straat op en het klooster in met de vraag: 'Hoe kom je dichterbij God?'

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's