Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bergen (woensdag)

Bergen (woensdag)

18 september 2014

Naast het prachtige strand van Bergen aan Zee is Bergen zelf omgeven door een rijk natuurgebied. Herman bevindt zich in die fraaie natuur om zich te voegen bij de kudde van een heuse schaapsherder. Marijke Dirkson vertelt waarom de schapen zo belangrijk zijn. De ‘Canto Ostinato’ van geboren Bergenaar Simeon ten Holt is een van de bekendste en meest succesvolle hedendaagse klassieke composities. Twee jaar geleden is Simeon op 89-jarige leeftijd overleden. Mirjam beleeft samen met zijn weduwe, Colette Noël, de Canto op een onverwachte manier: tijdens een ligconcert. Metterdaad Van het vredige en inspirerende Bergen gaan we naar een piepjong land dat al meteen door een burgeroorlog verscheurd is. Carla is in Zuid-Soedan, waar de mensen enorm te lijden hebben onder het geweld. De christelijke medische hulporganisatie Medair redt mensenlevens op een haast onbereikbare plek.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's