Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bergen (dinsdag)

Bergen (dinsdag)

17 september 2014

Bergen aan Zee werd bedacht door het echtpaar Van Reenen. Als kroon op het voltooien van de badplaats, bouwden ze een kerkje ‘als dank aan God’, de enige kerk in Nederland met een rieten dak. De Van Reenens bezaten ook de grond van Bergen zelf. In haar zoektocht naar de geschiedenis van Bergen heeft Mirjam een afspraak met Thé Lau, zanger van de band ‘The Scene’. Wat heeft zijn familie betekend voor Bergen en wat heeft de lokale tennisbaan daar mee te maken? Ons dorpsgezicht is vandaag de zeer succesvolle kinderboeken schrijver Sjoerd Kuyper. Met zijn vele boeken won hij grote prijzen, zoals een Emmy Award, een gouden Kalf en voor zijn kinderboek Robin en God won hij de gouden griffel. Maar waarom schreef hij een boek over God als hij zelf niet gelooft? 

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's