Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bergen (maandag)

Bergen (maandag)

16 september 2014

Geloof & 'n Hoop Liefde komt deze week vanuit Bergen. Al sinds 1900 is het Noord-Hollandse Bergen een kunstenaarsdorp dat veel architecten, schrijvers, musici en schilders aantrekt. Mirjam bezoekt een van die kunstenaars vandaag, Ron Moret. Een bekende kunstenaar, ook in het buitenland, die vooral werkt met ijzer en staal. Hij maakt graag iets anders dan mensen gewend zijn. Voor hem staat dan ook voorop dat zijn kunst reactie oproept, of het nu positief of negatief is . Het leven in de zee is voor hem altijd een grote inspiratiebron geweest, Maar ook de figuur van Jezus, hoewel hij als ex-jehovagetuige afstand genomen heeft van geloof. Naast zijn werk als kunstenaar werkt hij twee dagen in de week als docent op een school met gehandicapten. 

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's