Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Terugblik op 5 jaar GHL - Henk

Nu de allerlaatste aflevering van Geloof en een Hoop Liefde in zicht komt, blikken we met onze vaste gezichten van toen en nu terug op 5 jaar GHL. Welke ontmoetingen zijn hen het meeste bijgebleven? Vandaag het fragment van Henk.

In de aflevering van 21 februari 2017 bezochten we Heerenveen. Henk had daar een bijzondere ontmoeting met Klarine Sikkema.
‘‘Als ik haar voor het eerst ontmoet, stralen haar ogen en is ze heel opgewekt. Bijna alsof er niets aan de hand is. Maar Klarine is op dat moment uitbehandeld en is thuis om nog zoveel mogelijk bij haar man en kinderen te zijn. Ik mag alles vragen en ze laat mij zie hoe ze zich voorbereidt op de dood en, als nuchtere Friezin, toch nog hoopt op een wonder. Het is een verhaal dat heel dichtbij komt als vader van drie kinderen.

In de herfst van dit jaar is ze overleden. En dat maakt mij verdrietig als ik denk aan haar man kinderen, familie en vrienden. Maar ook hoopvol voor wat ze ons heeft nagelaten. Geloof in de toekomst!’’

Reacties