Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Terugblik op 5 jaar GHL - Hella

Nu de allerlaatste aflevering van Geloof en een Hoop Liefde in zicht komt, blikken we met onze vaste gezichten van toen en nu terug op 5 jaar GHL. Welke ontmoetingen zijn hen het meeste bijgebleven? Vandaag het fragment van Hella.

In de aflevering van 29 oktober 2015 sprak Hella met Douwe uit Joure. ‘‘Uit al die mooie GHL-momenten kiezen valt niet mee. Ik denk dankbaar terug aan zoveel mooie ontmoetingen. Maar eentje staat voor alles waar Geloof en een Hoop Liefde voor staat: warm, spontaan, echt met diepgang. De ontmoeting met Douwe in Joure. Spontaan spring ik achterop zijn fiets. Terwijl hij wacht om zijn vriend te verrassen met een letter, ontstaat een bijzonder en eerlijk gesprek. Douwe is zelf ziek en zegt dat onze ontmoeting geen toeval is: hij had op dat moment een steuntje in de rug nodig en ik kwam op zijn pad… Kijk maar hoe ik de letter G van geloof voor Douwe beschrijf… Toeval of niet?’’

Reacties