Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

4 uittips: Geschiedenis opdoen in het bruisende Meppel

Het verleden beleven doe je in Meppel. Natuurlijk is er ook genoeg te beleven aan restaurantjes en cafeetjes, voor een gezellige middag. En met deze uittips verander je een weekendje weg in Meppel in een waar feest!

Tip 1. Het Drukkerijmuseum

Meppel is van oudsher een drukkerijstad, waar nog steeds veel drukkerijen te vinden zijn. Zo opende in 1986 het Drukkerijmuseum. In het museum kom je van alles te weten over het ontstaan van het schrift en hoe teksten in de loop der tijd werden vermenigvuldigd.
Een grote groep vrijwilligers runt het museum. Zij geven dagelijks demonstraties in de verschillende druktechnieken, met uitzondering van de zaterdag. Het Drukkerijmuseum biedt dus een heerlijk actief en vooral leerzaam uitje.

Tip 2. Beeldenpark De Havixhorst

Maak een wandeling door het prachtige beeldenpark van De Havixhorst. Het landgoed ligt net buiten Meppel en heeft sinds 2008 een unieke verzameling van beelden in de tuin staan, gemaakt door verschillende kunstenaars. In samenwerking met onder andere Museum Beelden aan Zee probeert De Havixhorst regelmatig ook beelden van andere kunstenaars te laten zien. Een wandeling door de tuin is daardoor elk seizoen anders. En het mooiste van alles? Het park is het hele jaar geopend en de toegang is gratis!

Tip 3. Museum de Oude Aarde

Glinsterende edelstenen, prachtige mineralen en interessante fossielen. Voor iedereen die meer te weten wil komen over de schoonheid van Moeder Natuur is er bij De Oude Aarde, in Giethoorn, van alles te ontdekken.
In het museum is een grote collectie aan mineralen te zien, die voor het grootste gedeelte in onbewerkte vorm tentoon worden gesteld. Je komt aan de hand daardoor alles te weten over onze eigen aardbol en het ontstaan van de mineralen en gesteenten. Het museum is bijna het hele jaar geopend. 

Tip 4. De Drentse Koe

Neem je gezin mee naar de Drentse Koe voor een lekker actief dagje. Het boerenbedrijf ligt nabij Meppel in Ruinerwold en is een plek waar kinderen fijn buiten kunnen spelen. Zo kunnen ze rondrijden op een trekkertje, dieren aaien of klimmen en klauteren in de grote speeltuin.

Reacties

Thema's