Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Geloof en een Hoop Liefde uit… IJsselstein

Mirjam is vandaag in IJsselstein op zoek naar verhalen over geloof, hoop en liefde. Ze ontmoet Alex van Eck. Hij heeft zijn hond Joy aangeleerd om zwerfafval op te sporen. Het resultaat is geweldig: de hond haalt zakken vol afval van de straat.

Elke van Achterberg deelt een bijzonder verhaal over de keuze die zij op jonge leeftijd maakt, waardoor haar leven totaal verandert. Na een val zorgt een onbeduidende teenblessure voor ondraaglijke zenuwpijnen. Zij besluit haar been te laten amputeren. Mirjam ontmoet haar enige tijd na de amputatie. Hoe heeft die moeilijke beslissing uitgepakt?

Philippe leidt aan de ziekte ALS. Heel IJsselstein is uitgelopen voor een grote actie om geld op te halen voor de stichting die een medicijn zoekt: A local Swim, waarbij twee kilometer dwars door de stad gezwommen wordt. In Geloof en een Hoop Liefde het verhaal van Philippe’s vader die meedoet aan de zwemrace. Hoe verwerkt hij de ziekte van zijn zoon?

We maken kennis met dé molenaar van IJsselstein, Maarten Dolman, die het molenaars vak echt als een roeping ziet. En Mirjam geniet van een adembenemend uitzicht vanaf de Gerbrandytoren, die hoger is dan de Eiffeltoren in Parijs.

Reacties