Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

4 uittips: Genieten van de natuur in Huizen

Huizen was vroeger een vissersplaats, maar staat nu bekend als handelsgemeenschap. Het dorp ligt tussen de rivieren de Vecht en de Eem in en staat onder andere bekend om zijn botters, de haven en het oude dorp. Met deze vier uittips is een bezoekje aan Huizen de moeite zeker waard!

Tip 1. Huizermuseum

Een geschiedenisliefhebber? In het Huizermuseum kom je niet alleen van alles te weten over de geschiedenis van de plaats, maar kun je ook moderne kunsttentoonstellingen bezichtigen. Het hele jaar door zijn er verschillende tijdelijke en vaste exposities te zien. En voor wie er toch liever wat actiefs wil doen in museumsferen zijn er regelmatig workshops aansluitend op het expositieprogramma.

Tip 2. Oud Valkeveen

Lekker klauteren, rennen en spelen. Voor kinderen is dat het allerleukste om te doen. Oud Valkeveen is een groot speelpark dat in een natuurgebied tussen Huizen en Naarden ligt. Er is een grote speelweide en een strandje aan het Gooimeer. Verder zijn er allemaal speeltoestellen en is er ook voor als het regent op overdekte plekken genoeg te doen. Als ouder kun je zo lekker ongestoord genieten van de prachtige natuur en omgeving.

Tip 3. Havenfestival Huizen

Bootfanaten kunnen hun hart ophalen bij het Havenfestival Huizen, wat elk jaar in september wordt gehouden. Neem een kijkje op de havenbraderie of bewonder de vele historische schepen die in de haven liggen. Podia met optredens van verschillende bands brengen een hoop sfeer in de stad. Voor de jongsten zijn er allerlei spelletjes te doen op of rond het water.

Tip 4. Gooimeer

Lekker genieten van de zon en de frisse lucht? Huur dan een bootje om mee te varen op het Gooimeer. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op Huizen en met de vele bootverhuurders is het gemakkelijk te regelen. Ben je daarna klaar met het luieren? Dan zijn er verschillende geocaches, zoektochten met gps, te doen rondom Huizen.

Reacties