Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Geloof en een Hoop Liefde uit… Ommen

Riks Siemons is de vliegeraar van Ommen. “Kinderen moeten buiten spelen, in weer en wind”, is zijn stellige overtuiging. Hij helpt ze met het maken van vliegers en runt het enige Vliegermuseum ter wereld. Als beheerder van een jongerencentrum kon hij altijd veel betekenen voor jongeren. Reorganisatie maakte daar abrupt een einde aan, en dat had veel impact op Riks. Maar het maakte ook ruimte voor zijn grote passie: “Het vliegeren was in die tijd een rustpunt in mijn leven, om weer met beide benen op de grond te komen staan – hoe gek dat ook klinkt”. In het maken van vliegers kan hij al zijn creativiteit kwijt en steekt hij de jongeren aan om de stap vanachter de beeldschermpjes naar buiten te wagen.

Reacties

Thema's