Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Geloof en een Hoop Liefde uit… Medemblik

Hella doet het havenstadje Medemblik aan. Het is de oudste en meest welvarende stad van middeleeuws West-Friesland en staat bekend om de zeilraces en het prachtige kasteel Radboud. We zijn erbij als dat kasteel nog een keer bestormd gaat worden. Net zoals de aanval van 500 jaar geleden, waarbij het kasteel voor de helft van de Medemblikkers hun redding was. Arjan, alias Alderhandt, ervaart het nog steeds als veilige plek.

In de oude haven vertelt havenmeester Piet Vrooland Hella over de vele havens van het kleine stadje, inmiddels ook beroemd hart van de watersport.

Achter de voordeur in een van de oude straatjes blijkt De Haakvrouw te zitten: Anouk Haakman had een baan als journalist, maar heeft haar leven omgegooid en is daar zelf nog van aan het bijkomen.

De bloembinderij van Gré en Piet Swart huist in de oude kaaswaag. Ze zijn heel erg aan het mooie pand gehecht, maar qua leeftijd is het einde van hun werk in zicht en zullen dan het monument moeten verlaten. Is er een opvolger die net zoveel van oud houdt?

Reacties

Thema's