Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

GHL op het web - Moeder hoort donorhart van haar overleden zoon kloppen

Geloof en een Hoop Liefde brengt dagelijks bijzondere verhalen van gewone mensen dichtbij. Niet alleen staat wekelijks een andere plaats centraal, ook online zijn er genoeg indrukwekkende, ontroerende en inspirerende verhalen te vinden over geloof, hoop en liefde.

Wauw, wat een ontroerend moment voor Anna, de moeder van Greg Ricks. Haar zoon kwam vorig jaar om het leven bij een auto-ongeluk. Hij was pas 31 jaar en laat drie zoons achter van 6,10 en 11 jaar oud. Anna nam de moedige beslissing om zijn hart beschikbaar te stellen voor harttransplantatie. In het filmpje hoort ze het donorhart van haar zoon voor het eerst kloppen.

Helden

Toevallig of niet, komt Gregs hart terecht bij een naamgenoot: Greg Robbins. Hij krijgt op 47-jarige leeftijd een hartstilstand en heeft dringend een nieuw hart nodig. "Greg Ricks en zijn moeder Anna zijn mijn helden", vertelt Gregs vrouw. "Zonder transplantatie had mijn man waarschijnlijk nu niet meer geleefd."

Reacties