Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Wim neemt bewoners Hilverzorg mee naar tijden van vroeger

Als de vader van Wim Meter in een verzorgingshuis terecht komt, besluiten Wim en zijn vrouw in datzelfde huis vrijwilligerswerk te doen. Wim krijgt de vraag of hij een gezellige ruimte wil creëren voor de bewoners. Inmiddels is de 'Sociëteit van Toen' niet meer weg te denken voor Wim en de bewoners van Hilverzorg.

Zijn vrouw Jannie gaat aan de slag bij de creatieve groep, Wim wordt bij 'de mannen' ingedeeld. In het restaurant van het huis staat wel een biljart, maar dan houdt het wel zo’n beetje op. Maar dan wordt aan Wim gevraagd of hij een gezellige ruimte wil creëren voor de bewoners: een plek waar de bewoners zich even 'uit' kunnen voelen.

Liefde voor oude spullen

Een leuke ruimte vinden, blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Totdat Wim een kleine ruimte vol spullen - een soort opslag- tegenkomt. Hij krijgt goedkeuring om met de ruimte aan de slag te gaan en stort zich er vol overgave in. De ruimte wordt leeggeruimd: het enige dat overblijft is een keukenblokje. En dan komt Wim zijn liefde voor oude spullen goed van pas. Ze fleuren de ruimte helemaal op en na noeste arbeid en liefdevolle aandacht is 'de Sociëteit van Toen' geboren.

Genieten met volle teugen

De soos is nu drie middagen in de week open. Onder het genot van een drankje en een stukje kaas of worst genieten de bewoners, maar ook de vrijwilligers, met volle teugen. Als de bewoners in de soos zijn, dan zijn ze er ook echt even uit. "Ik vind het dankbaar en mooi dat ik dit kan doen", vertelt Wim. En de vader van Wim? Die is vaste klant!

Reacties