Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Njtam Rosie: "Mijn roeping ligt in de muziek"

Ze is een druk bezette jazz-zangeres die regelmatig in ‘De Wereld Draait door’ te zien is: Njtam Rosie. Al jong komt ze erachter dat ze kan zingen, maar door haar onzekerheid durft de stap voor een muzikale carrière dan nog niet te zetten. Toch volgt ze later alsnog haar hart: “Op een gegeven moment kreeg ik sterk door van God dat mijn roeping in de muziek ligt.”

“Ik ben opgegroeid met mijn oma, overgrootoma’s en tantes in Kameroen”, vertelt Njtam. Op 9-jarige leeftijd verhuist ze naar Maastricht, omdat haar moeder met haar stiefvader trouwt. Eenmaal in Nederland mist ze de kerk waar ze in Kameroen altijd naartoe ging. “In Nederland gingen we naar verschillende kerken in de buurt, maar ik vond het maar saai."

Talent

Op haar veertiende begint Njtam met zingen. Eerst alleen, dan met vriendinnen. “Iemand zei op een gegeven moment: ‘je hebt talent, daar moet je iets mee doen!” Onzeker als ze op dat moment is, kiest ze niet voor de muziek maar voor een studie Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV). “Ik was niet alleen heel onzeker, maar ook heel pessimistisch. Dat beperkte me toen heel erg. Ik was bang dat ik niet goed genoeg zou zijn als zangeres.”

Roeping

Maar God laat haar merken dat haar roeping wel degelijk in de muziek ligt. “Tijdens een van mijn bezoeken in Kameroen kreeg ik – zoals ik het noem – spirituele dorst. Ik wilde mijn leven aan Jezus geven. Hij is mijn moreel kompas. God zorgde er uiteindelijk ook voor dat ik toch voor de muziek koos. Hij liet me heel duidelijk weten: ‘Jouw roeping ligt in de muziek, niet in het maatschappelijk werk.’ Njtam volgt haar hart en studeert zang aan het conservatorium. Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de muziekwereld.

En die onzekerheid? “Ik heb geen goedkeuring meer nodig, want ik word geliefd door de hoogste Bron van Liefde. Dat geeft me rust.”

Reacties