Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

5 uittips: Kom eens langs in de mediastad

Hilversum is dé stad van de Nederlandse radio en televisie. Veel omroepen zijn gevestigd op het bekende Media Park. Zonder de beroemde architect Willem Marinus Dudok zou Hilversum een kleurloos dorp zijn geweest. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, was het Dudok die met zijn moderne ontwerpen zijn stempel op Hilversum heeft gedrukt, met als hoogtepunt het fraaie raadhuis. Geïnteresseerd? Maak dan eens een wandeling langs zijn tien mooiste en meest herkenbare ontwerpen (zie tip 4). Naast heerlijk wandeling en/of fietsen kun je in Hilversum ook gezellig winkelen.

1. Zweven boven Hilversum
Neem eens een kijkje op het groenste en gezelligste vliegveld van Nederland.

Leuk om er een kopje koffie te drinken en de vele activiteiten van dichtbij te bekijken, zoals het opstijgen en landen van zweefvliegtuigen en helikopters. Hou je meer van rust en stilte terwijl je geniet van het landschap onder je? Ga dan eens zelf de lucht in met een zweefvliegtuig of kies voor een parachutesprong.  

2. Genieten in geuren en kleuren van bomen en meer
Verscholen in één van de prachtige villawijken van Hilversum, vind je de botanische tuin Pinetum Blijdestein. Deze tuin is gespecialiseerd in coniferen, maar daarnaast kun je ook genieten van mooie cycadeeën, ephedra's, rhododendrons en tropische planten. Het jaar 2017 staat in het teken van Botanische Tuinen. Pinetum is het hele jaar geopend.

3. Hollywood of Hillywood?!
Als je in mediastad Hilversum bent, mag je een bezoek aan het museum Beeld en Geluid niet missen. Reis terug in de tijd met programma’s uit je jeugd of speel mee in een achtervolgingsscène uit een politieserie. Laat je omringen door de sterren van toen en nu en bekijk legendarische showfragmenten.

Dit paviljoen zit bomvol amusementsprogramma's, shows, quizzen en soaps.

Hillywood tour
Combineer je bezoek aan Beeld en Geluid met de Hillywood Tour! Een speciaal treintje neemt je mee voor een uitgebreide rondleiding over het Media Park. In Hillywood gebeurt altijd wel wat: BN’ers lopen hier zomaar in het wild, sterren rijzen en vallen en duizenden talenten doen er jaarlijks audities voor o.a. The Voice. Niet alleen is het Media Park het grootste in zijn soort in Europa, het is ook een plek met een bijzonder rijke geschiedenis.

4. Architect Dudok
Hilversum staat onder andere bekend om de bouwstijl van de architect Dudok. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan het Dudok Architectuur Centrum. Dit Centrum organiseert o.a. rondleidingen door het Raadhuis, De eerste schetsen maakte hij al in 1895, maar de bouwwerkzaamheden werden pas tussen 1928 en 1931 uitgevoerd. Dit mooie raadhuis is de kroon op het werk van Dudok en zeker een bezoek waard.

5. Zoek de voetstappen

Rond Hilversum kun je heerlijk wandelen op de hei. Een echte aanrader is de 25 km gemarkeerde rondwandeling, het Voetenstappenpad. Deze wandeling is goed bewegwijzerd. Je kunt op meerdere punten van de route beginnen en eindigen. Officieel is het startpunt het kantoor van het Goois Natuurreservaat aan de Nieuwe Meentweg 2 in Hilversum.


Reacties