Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

De Oranjes en Soest

Gerda woont tegenover Paleis Soestdijk. Dat is niet voor niets: haar man was – voordat hij overleed – jarenlang de vaste chauffeur van Juliana. Een fotoboek herinnert Gerda nog aan de tijd dat ze Juliana regelmatig zag. Met name de menselijkheid van het Koninklijk Huis is haar bijgebleven. Met Hella van der Wijst haalt ze herinneringen op.

Paleis Soestdijk is jarenlang het onderkomen van de Oranjes. Het jaarlijks terugkerend defilé op het bordes zit in het collectief geheugen gegrift. Achter het paleis -in de Koninklijke tuinen - heeft Mirjam afgesproken met Henk Regterschot, die al 50 jaar hovenier is van de paleistuinen.
Let op: dubbelklik op de video voor volledig scherm

Soest heeft drie stationnetjes. In Station Soestdijk zit nu DLC-cafe. Janine van den Hengel heeft dat verbouwd, de nieuwe functie gegeven en ze is daar eigenaar van geweest. Het gebouw heeft een belangrijke link met de Oranjes…
Let op: dubbelklik op de video voor volledig scherm

Reacties